De ce candidez?

“Ehee, dacă ai ști ce mult înseamnă 2%…”

Conu Panait e bucuros că l-a depășit pe candidatul ALDE. La 58 de ani, candidează la Primăria Sectorului 3 ca independent, ca să nu aibă “obligații politice”.

Inginer mecanic la Uzina 23 August, pe vremea când era mândria orașului, Panait locuiește în sector din ’79. Acum s-a retras din inginerie și are un magazin cu produse alimentare.

De mult se gândea că trebuie să întoarcă și el fața către oameni, să facă ceva bun pentru comunitate.

Însă Robert Negoiță, principalul rival, are cam jumate din procente, că e plin de bani și oamenii îl votează pentru că “i-a dus prin excursii”. Panait a cheltuit și el 3700 de lei din banii lui — printează flyere, afișe cu fața lui, le bagă într-o pungă și aleargă cu ea printre blocuri, vânează uși deschise, le promite alegătorilor că el va fi cel mai bun gospodar pentru Sectorul 3.

Cu o zi înainte de alegeri stă închis în casă. Îl dor picioarele de la atâta umblat. Nu se ridică din pat. Nu mai vrea nici să voteze.

Dar în ziua votului prinde puteri: descinde la patru școli din cartier să verifice buna funcționare a procesului electoral. La 12 se prezintă la secția lui, pe strada Magnetului, să bage buletinul în urnă.

Conu Panait a primit mai multe voturi decât Partidul Ecologist, ALDE și Partidul România Unită. Cam 2500 de oameni au pus ștampila pe el.

A fost frumos. Altă dată nu mai candidează.

Reporteri: Matei Bărbulescu și Denisa Niță

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *