Grupa de sânge A3

P1440789

E al naibii de frig.

– Antena 3 este singurul post la care te uiți? Spuneai că te uiți cu toată familia.
– Da. Toată familia se uită la Antena 3. Bunică-mea se uită la Antena 1, la Mireasă pentru Fiul Meu. Ce se face dacă rămâne fără emisiune?
– Știi cât de important ești tu pentru noi?
– Da. De asta sunt aici. De asta am venit în Piața Constituției, vă urmărim, sperăm să continuați.
– Îți mulțumesc mult pentru că ești aici. Și vă mulțumesc vouă tuturor care sunteți în Piață. Sunteți minunați. Se aud aplauze. Sunt pentru fiecare dintre voi, de aici.

P1040083

Din boxele de pe scenă ropotesc valori și etichete precum: dreptate, libertate, unitate și bunăstare. Ele hrănesc simbioza dintre vedete și telespectatori, apoi o transformă în iubire necondiționată pentru jurnaliștii antenelor. Manifestanții au venit în Piața Constituției ca să-și apere idolii de nedreptatea sistemului, de agenturile din vest și de mârșăviile SRI-ului. Dorința cea mare a participanților este simplă și clară: o viață mai bună, măcar decentă, pentru cei cinstiți și săraci. Iar cine fură și-i lacom să meargă la pârnaie. Mai ales Băsescu.

P1440830

Iubirea cheamă? Iubire!

„Am ieșit să susținem Antena 3, că-i iubim și fără ei suntem morți. De la ei știm adevărul, aflăm multe ce se petrec în țară, cu noi.” Doamna din stânga își răsfiră șuroiul de cuvinte ca pe niște mărgele. „Antena 3 este: Vocea noastră, Gândurile noastre, Lumina noastră. Fără ei nu existăm. Datorită lor, noi știm ce se-ntâmplă și ce ne așteaptă. Vrem ca viitorul nostru să fie asigurat printr-o viață normală și civilizată. Justiția să fie dreaptă.”

Luiza Drăghici se uită doar la antene și, uneori, împreună cu nepoțele, la desene animate. Nu crede că există justiție corectă în România. Femeia este persecutată de 26 de ani. Provocatorii o urmăresc, o batjocoresc și-o amenință. Nenorocirea i se trage din aprilie ’89, când a făcut greva foamei. Apoi a fost închisă într-un spital de nebuni unde „am văzut lume spălată pe creier. Adică securiștii îi puneau pe sărmani la 220 cu buretele în gură.”

P1440814

Avem grupa de sânge A3!

Un vânt răzleț șterge ploaia rece pe pancarda domnului Ghernan.  „Io sunt psiholog, după cum vedeți aicea” – îmi arată cartonu’, în dreapta scrie mic cu carioca albastră – Ψholog. „Și colonel. Am lucrat inclusiv la SRI. De ce nu arestează din ambele părți? Dăi’reacu, să-i aresteze pe toți că toți au furat.”

P1440833-2

Pot să stau în genunchi, în faţa lui Dumnezeu şi în faţa dumneavoastră, dar nu a lor.

Doamna cu mască preferă să rămână sub anonimat pentru că crede că sunt plătit de Soros. „Mă informez și mă instruiesc. Mă uit la toate posturile de televiziune. Sunt pasionată și de politică externă, mă documentez: citesc presă franțuzească, înțeleg și engleză – mă uit la CNN. Tot ce apare. Citesc toată presa de la A-Z și trag concluzii: Camelia Bogdan este o judecătoare profund coruptă pe care o controlează nemții și americanii. La fel cum controlează și tineretul aflat în acalmie, e prostit cu Facebook-ul.”

 P1040195

La final, Irina Loghin îi încântă pe cei din public făcând playback. Apoi Mircea Badea le mulțumește manifestanților că au fost civilizați și nu s-a lăsat cu scandal. Gata, este ora șase, timpul a expirat. A venit momentul să mergem acasă și să continuăm șoul urmărind programele preferate de vineri seară. Vă iubim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *