Iohannis spânzurat

„Hai, marș, nu-mi place de tine. Nu-mi place fața ta. Mesajul care vrem să-l transmitem este peste tot afișat: Fără musulmani în România!” Un tip cu vesta ca a unui jandarm, pe care scrie Patrula Vlad Țepeș / Partidul România Unită, mă împinge nervos pentru că fac poze. „Ia, mă, ce tot faci fotografii? Pleacă de aici! E un protest acreditat și trebuie să fii și tu acreditat ca să pozezi. Noi suntem un pic mai educați și nu răspundem la provocări Ești plătit de Soroș!”

small-1300312

Pe soclul unui leu fioros, vizavi de Palatul Cotroceni, scrie: „Spuneți generațiilor viitoare că noi am făcut suprema jertfă pe câmpurile de bătaie pentru întregirea neamului.” La adăpostul statuii, câteva sute de manifestanți spun Tatăl Nostru în cor. Partidul România Unită, cei care-l au pe Vlad Țepeș încruntat pe siglă, organizează un protest împotriva moscheii care urmează să fie construită în București.

„Fără migratori! Fără migratori! Fără migratori!”

small-1300208

Dintr-o portavoce conectată la un iPhone se aude Treceți Batalioane Române Carpații. Scandările alternează între cântece religioase, intonate ceremonios, ca la biserică, și urlete patriotice, rostite în forță, ca pe stadion. Din când în când, protestatarii se amuză și mai schimbă cuvintele pe care le strigă, din Iohannis suspendat în Iohannis spânzurat, morții tăi de neamț împuțit.

small-1300232

Un tip îmbrăcat în haine militare împarte imagini cu Corneliu Zelea Codreanu. „Toți am venit pentru același lucru, să le zicem la oamenii ăștia [musulmanilor] că nu-i vrem. Ei când vin aici vor să-și impună religia lor peste a noastră. Vor să facă asta prin haosul pe care-l fac în Europa. Tu ești român? Ortodox?” Cât de cât. Nu-i place răspunsul meu, așa că mă împinge mai încolo. „Vezi că era un handicapat în căruciorul cu rotile, mergi și vorbește cu el.”

small-1

Mai fac niște poze și un alt tip din Patrula Vlad Țepeș îmi pune steagul peste cameră. „Ia să vedem, te arde? Te cam arde. Fă poze la steag. Te las să mai faci poze dacă ții o cruce în mână. Să vedem dacă te exorcizăm.” Bine, așa facem. Da’ fă-mi o poză.

small-1-2

Bogdan Diaconu, președintele PRU, deputat în parlament, îi cere lui Iohannis să nu fie vasalul Turciei. Domnul Diaconu este îmbrăcat într-o cămașă cu modele tradiționale românești și-mi spune că: „Nu milităm pentru expulzarea musulmanilor, ci a migranților pentru că se află ilegal pe teritoriul României. Nu vorbim despre musulmanii care sunt în România de sute de ani, musulmani care sunt mai români ca alți români. Vorbim de o populație care este greu de integrat, o populație migratoare. S-a demonstrat că au făcut pagube în toată Europa.”

Pentru el contează să nu fie „alterată ființa neamului românesc. Aici, valorile creștine ne-au ținut unite mai multe de 2000 de ani.” Nu-l interesează că alungarea refugiaților alimentează propaganda jihadistă, „nu România a răscolit Orientul, nu România s-a dus să le ia resursele, nu România a încercat să democratizeze pe cineva cu forța. De aceea nu cred că România trebuie să poarte vreun pic povara generată de această problemă.”

small-1-3

Sunt luat iar în vizor de-un băiat din Patrula Vlad Țepeș. „Bă, valea de aici. Căcat creț! Du-te și vorbește cu președintele nostru dacă vrei să faci interviuri!” Păi am vorbit deja. „Atunci pleacă acasă.” Bine, frate, gata, plec. Merg spre stația de autobuz gândindu-mă la creștinism, la pace și la dragostea pentru aproapele tău – valori la care Biblia ne îndeamnă. Doamne-ajută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *